lauantai 29. toukokuuta 2010

Taustatietoja

Eli vähän infoa projektistamme. Talomme toimittaja on Helmitalo, ja heidän mallistostaan kodiksemme tulee yksikerroksinen Perhehelmi. Talossa on normaalisti 5h+k, mutta meidän talostamme on yksi makuuhuone jätetty pois, jolloin saimme jäljelle jäävistä makuuhuoneista hiukan kookkaampia ja taloon toivomaamme avaruutta sillä myös olohuoneesta tulee suurempi. Muutoksia teemme lisäksi keittiöön, josta olohuoneen ja keittiön väliseinä jätetään rakentamatta umpeen, taasen mahdollisimman avaran lopputuloksen saavuttamiseksi.

Helmitalo toimittaa lähtökohtaisesti talot avaimet käteen periaatteella maanrakennustöitä myöten. Me kuitenkin teetämme maatyöt perustuksia lukuunottamatta toisella firmalla. Lisäksi teemme kuivat sisäpinnat sekä saunan itse. Olemme myös jättäneet talopakettiin kuuluvan kalustepaketin (keittiön kaapit, vaatekaapit, kodinhoitohuoneen ja wc:n kalusteet) toimituksen ulkopuolelle.

Helmitalo on luvannut talon heidän osaltaan valmiiksi 12/2010 mennessä, mutta omat työmme talolla vienee aikaa vielä tämän jälkeen, joten muutto taitaa valittetavasti mennä vuoden 2011 puolelle.

perjantai 28. toukokuuta 2010

Kaivuut edistyvät

Eilen oli taas kaivuri tehnyt tontilla täyden työpäivän. Vesi-ja viemäriliittymät oli saatu paikannetuksi ja kaivetuksi esille samoin kuin kaivanto putkille talolle asti. Tänään olivat sitten aamusta vesilaitokselta menossa KVV-vastaavamme kanssa tarkastamaan liittännät.


Autopaikalta ja sisäänkäynniltä talolle oli myös pintamaat otettu pois. Pikkuneiti tarkastamassa työn jälkeä ;)



Myös puutyöt edistyvät :)

Tänään olisi kuulemma tarkoitus saada kuoppaa kaivetuksi talolle, joten jännitys tiivistyy kuinka kallion kanssa käy.


torstai 27. toukokuuta 2010

Myllerrystä

Siinä se on, jo sitä ehdittiin odottaakkin.




Eilen aamulla tosiaan alkoi maatyöt ja jo päivällä kun kävin kuvia napsimassa oli kaikki kannot ehditty kaivaa ylös ja sekä ne, että hirmuisen suuri risukasa oli viety pois. Parhaillaan oltiin kaivamassa autopaikalta pintamaita pois. Viikon verran arvelivat, että maatyöt ottaa, mikäli ei tule yllätyksiä ja n. parin viikon kuluttua lupasi sitten talotoimittajan perustusporukka tulla tekemään perustukset. Nyt sitten vain jännitetään osuuko alueella oleva kallio tuohon meidän tontille ja talon paikalle vai ei. Naapuritontilta oli aikanaan jouduttu kalliota ampumaan, samoin tonttia kiertävän kävelytien alta, joten saa nähdä miten meidän käy.
.
Eilen käytiin tontilla vastaavanmestarin kanssa mittailemassa ja vielä pari kuusta jouduttiin kaatamaan, jotta routaeristeet mahdutaan laittamaan. Toivottavasti ne olivat jo viimeiset puut, joista jouduttiin luopumaan.

tiistai 25. toukokuuta 2010

Vihdoinkin

Iiiiso maatyökone saapui tontille ja huomenna alkaa myllerrys :) Ihanaa kun vihdoin alkaa oikeasti tapahtua. Huomenna pitää mennä napsimaan kuvia ja ihastelemaan lasten kera isoa "traktoria".

Pihavajan maalaus on taas hiukan edennyt, mutta vielä(kään) ei ole valmista. Hidasta on maalaustyö tai sitten syynä on ajanpuute, mies kun suhaa moottorisahan kanssa rankapinoa pienemmäksi ja minä sitten juniorin päiväunien ajan maalaan. Leikkimökin sisämaalaus sen sijaan on valmis. Vielä kun keksisi millä sen saisi siirrettyä tontille edelliseltä sijoituspaikaltaan.

perjantai 21. toukokuuta 2010

Pihavajan viimeistelyä ja odottelua

Tontilla on nyt pystyssä ensimmäinen rakennus :) Eli pihavaja. Alla muutama kuva pystytyksestä.



Nyttemmin vaja on jo viimeistelyä vaille valmis. Maalausta on jo aloiteltu, ja hitaasti mutta varmasti sekin etenee. Pihavasta tulee vaaleansisninen, valkoisin tehostein, kuten talostammekin. Vajaan olikin oiva tilaisuus tehdä testimaalaus taloa silmällä pitäen ja taisi sopiva väri löytyä kertayrittämällä.


Maatöiden alkamista edelleen odotellaan, ja tähän se talo sitten aikanaan nousee.

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kesäfiilistelyä

Tontilla on touhuttu nämä ihanan aurinkoiset kesäpäivät, vajan viimeistelyä ja puuhommia on ollut ohjelmassa. Maatyöt eivät valitettavasti alkaneet tällä viikolla kuten vähän lupailtiin, mutta eivätköhän ne pian ala :/ Alla muutama kuva edelliseltä kesältä tontin edellisen omistajan ja tulevan naapurimme ajoilta. Nyt on vaikea uskoa, että piha on ennen todella näyttänyt näin kauniilta.






maanantai 10. toukokuuta 2010

Aliarviointia

Ajattelin tässä ohimennen vähän kunnostaa omaa yli 20 vuotta vanhaa leikkimökkiäni lapsilleni, josko se sitten siirrettäisiin, oman kodin pihalle aikanaan. Meinasin, että maalaan sen suitsaitsukkelaan sisältä ja vähän kunnostelen kirpparilöydöistä sopivia pikkuhyllyjä seinille, että semmonen parin päivän urakka maksimissaan. Ulkokuori kun saa suosiolla uuden maalin vasta siirron jälkeen.

Noo totuus iski heti kun sisämaalausurakkaa aloittelin, jo ensimmäisten sutasujen jälkeen oli selvää, että kun kunnollista työskentelyaikaa on päivässä tasan lasten päiväunien verran, niin jo pelkkään maalaamiseen "tuhraantuu" päivä, ellei viikko jos toinenkin. Mutta eipä onneksi kiiruskaan ole.





lauantai 8. toukokuuta 2010

Edistystä

Kaaos tontilla on pikkuhiljaa muuttumassa, hallituksi kaaokseksi, eli risut, pöllit ym. on saatu lajiteltua omiin kasoihinsa odottamaan jatkokäsittelyä. Ja mikä tärkeintä nyt on tilaa maakoneille tulla. Myös pihavajatarpeet odottavat jo tontilla, eli rakennushommiinkin päästään kohta.







torstai 6. toukokuuta 2010

Kevätkuvia ja kaaosta

Tontilla on tosiaan tapahtunut paljon aiemassa kirjoituksessani olleiden talvikuvien oton jälkeen. Paitsi että lumet ovat sulaneet, on myös (ikävä kyllä) n.20 puuta kaadettu talon ja pihan tieltä. Tämä vähän harmittaa, mutta onpahan vähemmän haravoitavaa ja polttopuitakin pitkäksi aikaa.

Myöskään ongelmia vapaa-ajan vietossa ei ole ollut, sillä maatyökoneet tulevat ensi viikolla ja sitä ennen pitäisi tuo "sotku" saada tontilta siivotuksi.
Vielä muutama kevätkuva tontilta ennen puiden kaatoa:








sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Tuleva piha talvipuvussaan



Posted by Picasa



Uusi blogi esittäytyy :) Enemmänkin omaksi iloksi ja talletettavaksi muistojen tueksi tätä blogia alan raapustamaan, mutta ollenkaan en pahakseni pistä jos tänne muutkin tiensä löytävät. Tämä blogi siis tulee kuvaamaan alkavaa rakennusprojektiamme. Olemme täysin maalikkoina lähteneet rakennusprojektiin mukaan ja ihmetyksen keskellä koitamme saada jotakin aikaiseksi. Jatkossa lisää talostamme, kodistamme ja tulevista kotinurkista, nyt jään kypsyttelemään vielä ajatusta tästä blogista, näiden talvisten tonttikuvien saattelemana.