lauantai 31. heinäkuuta 2010

Sisustuspohdintaa

Sisustuspohdinnat ja tapettien etsiminen jatkuvat :) Olisikohan tässä pikkumiehen huoneen tapetiksi. Yhdelle seinälle sinnekkin tapettia suunnittelen.Tapetti on esta kidsin mallistosta.
(Kuva: Pikkukengurun sivuita)


Tämä tapetti on vahvoilla vanhempien huoneen makkarin yhdelle seinälle. Tapetti Laura Ashleyn Isodore mallistosta:
Tätä taas mietin keittiön ikkunaseinälle, vaan tästä en olekkaan ollenkaan niin varma...

(kuvat: Laura Ashleyn sivuilta)
On tämä valinnanteko vaikeaa, vaan onneksi on vielä aikaa pohtia.

torstai 29. heinäkuuta 2010

Talopaketin pystytys

Siellä se nyt on, meidän koti. Keskeneräisenä tosin, mutta omalla tontilla seinät ja melkein jo kattokin, eli iso askel on päästy eteenpäin. Aamulla kymmeneltä kun mies meni tontille oli seinät jo pystyssä ja kattotuoleja asennettiin eli nopsaan käy pystytys :)




Tältä näytti talo iltasella, kun pystytysporukka oli jo poistunut.
Ihan uskomattomalta tuntuu, että siellä se nyt on :)


keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Nythän saa sisustaa, eikö niin

Kun kerran talopakettikin huomenna saapuu. Tällaisen tapetin tilasin tyttären makuuhuoneen yhdelle seinälle.
Loput seinät sitten maalataan joko vaaleanpunaiselle, valkoisella tai beigellä... aika näyttää sen. Pojan huoneeseen olisi tapetti seuraavaksi hakusessa.

No nyt se sitten tulee!

Talopaketti meinaan!!! Tänään saatiin puhelimitse ilmoitus, että huomenaamulla saapuu pystytysporukka tontille kera seinäelementtien. Kuinhan ens yönä nukuttaa?? Niin siinä siis vain kävi, että alkuperäinen sana piti ja paketti saapui kuin saapuikin heinäkuussa!!!

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Lisää löytöjä




Hih, eli sunnuntaina löytyi tontilta kasa puuta, ja tänään mies tekemässä alajuoksuja, eli lupaava ilmapiiri jatkuu edelleen. Kyseinen mies ei tiennyt koska talopaketti meille tulee, mutta sanoi että oli puheita kuullut, että yhdelle pohjalle tälläkin viikolla (lomista huolimatta) talopaketti pystytetään. Aika jännittävää aikaa siis eletään. Mietittiinkin tuossa juuri, että tiedä vaikka joku päivä kun mentäisiin tontille omiin hommiin niin siellä olisikin talo pystyssä. Sen verran "salaisesti" tähän astikin on siellä on tapahtunut, etten hirveästi hämmästyisi jos sellainen yllätys tulisi.

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Löytöjä tontilta


Viimeisetkin täytöt on nyt tontilla tehty, joten "enää" puuttuu talo ;) Vaan tänään kun piipahdettiin tontilla oli sinne yllätykseksemme ilmestyneet jo kattotuolit. Luvannee hyvää sillä tokkopa niitä nyt siellä säiden armoilla kovin pitkään seisotetaan!?!? Lisäksi kun keskiviikkona juttelimme Helmitalojen tj:n kanssa hän sanoi, että talopaketin toimitus on enää kattotuoleista kiinni. Mitään sen tarkempaa infoa emme ole saaneet, mutta pakko myöntää, että hiukkasen alkaa jo jännittämään.

perjantai 16. heinäkuuta 2010

No nyt on taas pitkästä aikaa jotakin päivitettävää :) Elikkäs viime viikonloppuna mies oli ystävänsä kanssa tekemässä tontilla terassin perustukset ja tänään maanrakennusurakoitsija on tekemässä täyttöjä. Matkan varrelle on mahtunut myös vähän sähkötöiden teettämistä, jotta saatiin sähköjohto riittämään tontinreunalta talolle saakka sekä eilinen paniikki kaapelipiuhan jatkamisesta, josta luulimme Elisan vastaavan, vaan ei se niin mennytkään. Anturan alta on myös kaivettu tilaa sähkö ym, johdoille, joita varten perustusten tekovaiheessa olikin jäänyt putket laittamatta :/ mutta onneksi sekin asia sitten järjestyi. No taas ollaan monessa asiassa hiukkasen viisaampia.

Talotoimittajalta saimme sen verran infoa, että ulkoseinäelementtimme ovat valmiina, ja sitten se paras osuus eli yhtiön tj kertoi yrittävänsä haalia nyt lomienkin aikaan pystytysporukan kasaan, eli saatammekin EHKÄ saada talopaketin ensi viikolla. No tuolla ehkä sanalla oli ollut hyvin suuri paino tässä asiassa, eli vielä emme iloitse ettei tule pettymyksiä.

Muokattu: Nyt jälkeenpäin onkin selvinnyt, että se on kuin onkin kuitenkin Elisan tehtävä hoitaa talokaapeli riittämään talolle asti, eli turha paniikki sekin.